Criza politica in Macedonia: Rusia da vina pe SUA si pe UE, Ungaria pe Soros

Vineri, 28 Aprilie 2017, ora 20:05
2602 citiri
Criza politica in Macedonia: Rusia da vina pe SUA si pe UE, Ungaria pe Soros
Foto: Ziare.com

Dupa violentele din Parlamentul Macedoniei, pozitia Ungariei este ca strainii sunt de vina, in timp ce Kremlinul da vina chiar pe Uniunea Europeana si pe Statele Unite ale Americii.

Ministerul rus de Externe a dat publicitatii un comunicat, vineri, prin care a spus ca "interferentele mari" ale Occidentului in afacerile interne din Macedonia reprezinta principalul motiv pentru criza politica, relateaza agentia Associated Press, citata de The Washington Times.

Totodata, Kremlinul a acuzat "manipularea vointei cetatenilor cu scopul de a inlatura guvernul legitim de la putere".

La randul sau, ministrul maghiar de Externe, Peter Szijjarto, spune ca de vina pentru criza politica din Macedonia este intruziunea straina.

Szijjarto a vorbit despre tari indepartate, fara a le numi, care ar fi decis calendarul de vot al tarii si a acuzat grupuri pe care de asemenea nu le-a numit, dar care ar avea legatura cu miliardarul George Soros, ca au finantat "actiuni antiguvernamentale".

Participand la o reuniune a ministrilor europeni de Externe, in Malta, oficialul maghiar a spus ca "exemplul Macedoniei arata clar pericolele interventiei externe in viata unei tari".

Intre timp, ministrul macedonean de Externe a cerut ca manifestantii care au navalit in joi in Parlament sa fie adusi in fata Justitiei si a facut apel la dialog pentru rezolvarea crizei.

NATO a avertizat fosta republica iugoslava, tara candidata pentru aderare, sa nu permita violente similare sa mai aiba loc, dupa ce protestatarii i-au atacat pe parlamentarii opozitiei. Peste 100 de oameni au fost raniti in violente, iar ministrul de Interne si-a prezentat vineri demisia. ...citeste mai departe despre "Criza politica in Macedonia: Rusia da vina pe SUA si pe UE, Ungaria pe Soros" pe Ziare.com

#violente Parlament Macedonia, #Rusia UE SUA vina violente Macedonia, #Ungaria Soros violente Macedonia , #Stiri International