Criza in Irak: Oficialii americani si australieni fug din calea teroristilor

Luni, 16 Iunie 2014, ora 09:10
955 citiri
Criza in Irak: Oficialii americani si australieni fug din calea teroristilor

Agravarea situatiei din Irak a convins SUA si Australia ca e momentul sa isi mute oficialii din Bagdad. Australia a inceput deja sa-si retraga unii oficiali, iar SUA isi muta din Capitala o parte din demnitari si pentru restul sporeste paza.

"Din cauza situatiei de securitate foarte dificila, nu am putut sa oferim nivelul de asistenta consulara care ar fi de asteptat (...) Ambasada australiana ramane deschisa, cu personal redus", a aratat ministerul australian de Externe, citat de Itar Tass.

In acelasi timp, SUA au intarit securitatea ambasadei de la Bagdad. Departamentul de Stat a anuntat ca "personal de securitate suplimentar se va alatura personalului din Bagdad; alti angajati vor fi mutati temporar fie la consulatele din Basra si Arbil, fie la unitatea de sustinere din Amman", cu toate ca majoritatea personalului va ramane in Irak.

Un oficial american a precizat ca mai putin de 100 de militari americani se indreapta spre Irak pentru a intari securitatea ...citeste mai departe despre "Criza in Irak: Oficialii americani si australieni fug din calea teroristilor" pe Ziare.com

#Irak criza morti, #Irak violente ISIL , #Stiri International