Criza imigrantilor: Tusk - Refugiatii devin un element de targuiala, ba chiar unul de razboi hibrid

Sambata, 03 Octombrie 2015, ora 08:03
901 citiri
Criza imigrantilor: Tusk - Refugiatii devin un element de targuiala, ba chiar unul de razboi hibrid
Foto: Donald Tusk/Facebook

Presedintele Consiliului European Donald Tusk a declarat vineri ca afluxul de refugiati in Europa este folosit de unii lideri straini - pe care nu i-a numit - pentru a slabi politic Uniunea Europeana, noteaza AFP.

"Pentru prima data de cand fac politica, am auzit politicieni care declara deschis ca refugiatii care se indreapta spre Europa sunt o metoda de a impune acesteia din urma anumite comportamente", a spus Tusk, intervenind intr-un forum european la Sopot, pe coasta poloneza a Marii Baltice.

"Unii spun ca metoda lor de a slabi Europa este ca un organism politic", a adaugat presedintele Consiliului European, invitand "sa se traga concluziile necesare".

Anterior, Tusk a criticat "solutiile militare propuse de unele state in Siria" care risca, a afirmat el, "sa-i impinga pe cei opt milioane de sirieni stramutati in interiorul tarii lor sa-si paraseasca patria".

Siria, in clocot: Rusia continua bombardamentele, ONU isi suspenda operatiunile umanitare

El a mentionat ...citeste mai departe despre "Criza imigrantilor: Tusk - Refugiatii devin un element de targuiala, ba chiar unul de razboi hibrid" pe Ziare.com

#Donald Tusk val refugiati, #refugiati razboi hibrid , #Stiri International