Criza imigrantilor: Tehnologia, aliatul refugiatilor - Stiu exact pe cine sa sune, unde sa ajunga

Sambata, 12 Septembrie 2015, ora 11:01
801 citiri

Tehnologia joaca un rol crucial in migratia catre Europa, mai ales cei tineri profitand din plin de ea pentru a scapa dintr-o tara macinata de razboi, in care considera ca nu mai au nicio sansa, asa cum e Siria. GPS, Facebook, WhatsApp, toate sunt unelte de care refugiatii se folosesc in drumul lor spre Europa.

Daca ai pasaportul potrivit, costa doar 36 de dolari ca sa-ti cumperi un bilet de feribot de pe coasta turceasca catre insula Lesbos, in Grecia. Calatoria nu dureaza mai mult de 45 de minute.

Per total, calatoria din Siria costa 1.350 de dolari. Banii se platesc cash traficantilor de oameni, cei care aranjeaza calatoriile pe mare in barci gonfabile cu zeci de migranti.

Joseph, care a plecat din Siria catre Turcia cu noua familii in urma cu doua saptamani, a calatorit intr-o barca de sapte metri, impreuna cu peste 60 de persoane, relateaza CNN.

"E foarte scump, insa sufletul e scump", a explicat el. Potrivit acestuia, razboiul inca nu a afectat orasul de coasta ...citeste mai departe despre "Criza imigrantilor: Tehnologia, aliatul refugiatilor - Stiu exact pe cine sa sune, unde sa ajunga" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#imigranti Lesbos, #refugiati Lesbos, #refigiati Siria, #refugiati tehnologie, #imigranti tehnologie telefoane mobile , #Stiri International