Criza imigrantilor: Sute de morti dupa ce doua vase s-au rasturnat in Mediterana

Vineri, 28 August 2015, ora 08:20
1024 citiri
Criza imigrantilor: Sute de morti dupa ce doua vase s-au rasturnat in Mediterana
Foto: Arhiva Ziare.com

Sute de persoane ar fi murit joi, dupa ce doua ambarcatiuni la bordul carora se aflau pana la 500 de imigranti s-au rasturnat in largul coastelor orasului libian Zuwara, potrivit unor locuitori si oficiali.

Prima ambarcatiune, care a cerut ajutor joi, avea aproape 50 de persoane la bord. A doua ambarcatiune, intesata de oameni si care s-a scufundat ulterior, avea aproximativ 400 de pasageri, relateaza BBC.

Oficiali libieni au anuntat ca aproximativ 201 persoane au fost salvate de catre Paza de Coasta libiana, insa multi oameni ar fi ramas blocati in cala ambarcatiunii care s-a scufundat.

Un centru de detentie pentru imigranti ilegali de la Sabratha, la vest de Tripoli, a primit 147 de persoane, a declarat un oficial pentru Reuters.

Cel putin 100 de cadavre au fost aduse la un spital de la Zuwara, tot la vest de Tripoli, a declarat un locuitor pentru BBC.

Intre victime se afla imigranti din Siria, Bangladesh si din mai multe tari subsahariene, a declarat acest locuitor, o ...citeste mai departe despre "Criza imigrantilor: Sute de morti dupa ce doua vase s-au rasturnat in Mediterana" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Imigranti morti Mediterana, #criza imigranti Mediterana, #invazie imigranti Europa , #Stiri International