Criza imigrantilor - suntem parte a solutiei sau tragem obloanele?

Vineri, 11 Septembrie 2015, ora 07:50
870 citiri
Criza imigrantilor - suntem parte a solutiei sau tragem obloanele?

Criza imigrantilor cu care ne confruntam acum este una fara precedent si nu exista o "reteta" pentru rezolvarea ei. Dar, in mod cert, solutia nu poate fi decat una europeana. De fiecare data cand Europa a fost in criza, am gasit rezolvarea la nivel european. Iar Romania trebuie sa fie parte a solutiei.

Prin pachetul de solutii propus zilele trecute de Comisia Europeana, exista premise atat pentru a rezolva criza imediata, cat si pentru a pune in practica un mecanism pe termen lung.

Filosofia acestui mecanism este ca orice stat din Uniunea Europeana aflat in dificultate trebuie sa fie ajutat de catre ceilalti. Prin urmare, stim ca, daca noi vom fi in dificultate, vom fi ajutati la randul nostru.

In mod concret, Comisia Europeana propune un mecanism permanent de relocare a imigrantilor intre statele membre, mecanism la care ma astept sa ia parte si Romania.

O alta masura importanta inaintata de Comisia Europeana pentru a contribui la solutionarea crizei imigrantilor este ...citeste mai departe despre "Criza imigrantilor - suntem parte a solutiei sau tragem obloanele?" pe Ziare.com

#invazie imigranti Europa, #ciza imigranti, #imigranti Romania, #refugiati Romania , #Stiri International