Criza imigrantilor ridica o noua Cortina de Fier in Europa

Sambata, 05 Martie 2016, ora 20:40
1588 citiri
Criza imigrantilor ridica o noua Cortina de Fier in Europa
Foto: Ziare.com/Anca Magurean

Pe 5 martie 1946, intr-o sala de sport din Fulton (Missouri, SUA), fostul premier britanic Winston Churchill declara ca "de la Stettin, din Baltica, pana la Trieste, din Adriatica, o cortina de fier a coborat, traversand continentul european".

Gauri van Gulik, director adjunct la divizia pentru Europa si Asia Centrala in cadrul Amnesty International, sustine intr-un editorial din NewsWeek ca actuala criza a refugiatilor duce la crearea unei situatii similare, la 70 de ani de la faimoasa declaratie a lui Churchill.

El considera ca "noua Cortina de Fier" este formata din doua componente: una fizica, anume garduri din sarma ghimpata, dar si una politica, avand in vedere ca masurile legate de acordarea de azil refugiatilor care vin cu miile au esuat.

Aceasta separare in interiorul Batranului Continent a fost observata de curand in enclavele spaniole Ceuta si Melilla de la Marea Mediterana, dar si in Idomeni, in nordul Greciei, unde politia macedoniana a dat cu gaze lacrimogene in ...citeste mai departe despre "Criza imigrantilor ridica o noua Cortina de Fier in Europa" pe Ziare.com

#refugiati Cortina de Fier, #imigranti Europa Cortina de Fier, #imigranti Cortina de Fier , #Stiri International