Criza imigrantilor in UE: Italia ameninta ca le face vize Schengen si le da drumul in Europa

Marti, 16 Iunie 2015, ora 12:20
1402 citiri
Criza imigrantilor in UE: Italia ameninta ca le face vize Schengen si le da drumul in Europa
Foto: Ziare.com

Ministrii de Interne din tarile membre ale Uniunii Europene se intalnesc din nou, marti, in Luxemburg, pentru a discuta cum vor face fata afluxului masiv de imigranti care traverseaza Mediterana in cautarea unei vieti mai bune in Europa.

Intalnirea are loc pe fondul discutiei privind cati imigranti urmeaza sa gazduiasca fiecare tara. Frustrata de certurile izbucnite atunci cand s-a pus problema ca tarile membre sa imparta echitabil povara imigrantilor, Italia a amenintat ca va incepe sa emita vize temporare pentru spatiul Schengen si va da drumul imigrantilor in Europa, scrie The Guardian.

Bruxelles-ul se straduieste sa impuna un nou sistem de cote pentru imigranti, iar ministrii incearca, marti, sa ajunga la o intelegere cu privire la propunerile Comisiei Europene.

Concordia este insa, in acest moment, inca departe. Statele din estul Europei resping propunerile, Marea Britanie si Danemarca au optat sa nu participe la acest sistem, Germania sustine propunerea, Franta, Spania ...citeste mai departe despre "Criza imigrantilor in UE: Italia ameninta ca le face vize Schengen si le da drumul in Europa" pe Ziare.com

#Comisia Europeana propuneri imigranti, #criza imigranti Europa , #Stiri International