Criza imigrantilor: Hollande avertizeaza impotriva pericolelor care ameninta Spatiul Schengen

Joi, 17 Septembrie 2015, ora 22:43
702 citiri
Criza imigrantilor: Hollande avertizeaza impotriva pericolelor care ameninta Spatiul Schengen
Foto: Twitter/Francois Hollande

Presedintele francez, Francois Hollande, a avertizat joi impotriva "pericolelor" care ar ameninta Spatiul Schengen daca nu se ajunge la un acord in Europa privind primirea refugiatilor din Orientul Mijlociu.

"Da, daca nu exista mecanismul unor centre de inregistrare pentru a distinge refugiatii de migrantii economici si a asigura repartizarea beneficiarilor de drept de azil", a afirmat presedintele francez, referindu-se la un posibil pericol pentru Spatiul Schengen - zona de libera circulatie intre 26 de tari din Europa.

Criza imigrantilor: Hollande anunta ca Franta primeste mai multi refugiati

"Schengen ar fi in pericol daca nu ar mai exista control la granitele externe" ale UE, a subliniat sefului statului francez. In acest caz, "statele vor restabili intr-o maniera sau alta frontiere nationale", a apreciat el.

In opinia lui "ar fi atunci obligatoriu sa se restabileasca puncte vamale, de control, in mijloacele de transport, si aceasta ar fi finalul Schengen in sensul unui ...citeste mai departe despre "Criza imigrantilor: Hollande avertizeaza impotriva pericolelor care ameninta Spatiul Schengen" pe Ziare.com

#Hollande pericole schengen, #Hollande pericol refugiati Schengen , #Stiri International