Criza imigrantilor dezbina vechii aliati: Austria a infuriat Germania

Vineri, 22 Ianuarie 2016, ora 16:28
840 citiri
Criza imigrantilor dezbina vechii aliati: Austria a infuriat Germania
Foto: Arhiva Ziare.com/Anca Magurean

Ministrul german de Finante, Wolfgang Schauble, a criticat, vineri, guvernul austriac pentru ca nu s-a coordonat cu cel de la Berlin in decizia de plafonare a numarului de migranti pe care-i va accepta in anii urmatori.

Guvernul austriac a anuntat, miercuri, ca a decis sa limiteze la cel mult 37.500 numarul cererilor de azil acceptate anul acesta, mai putin de jumatate fata de cele 90.000 de anul trecut, numar care in plus va scadea progresiv in anii urmatori, relateaza agentia EFE.

Refugiatii provoaca tensiuni intre Germania si Austria - Ultimatum pentru Merkel

"Am avut nevoie sa iau putin aer cand am aflat ca decizia nu a fost coordonata impreuna cu noi. Cancelarul (Angela Merkel) a depus eforturi in ultimele luni pentru a se coordona intens cu Austria", a spus Schauble intr-un interviu acordat publicatiei Der Spiegel.

Dar el a recunoscut ca posibilitatile statelor UE de a primi solicitanti de azil nu sunt nelimitate, recunoscand totodata ca reprosurile reciproce pe acest ...citeste mai departe despre "Criza imigrantilor dezbina vechii aliati: Austria a infuriat Germania" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ministru Germania migranti Austria, #Germania acuzatii Austria migranti, #Germania migranti Austria , #Stiri International