Criza imigrantilor: De la miezul noptii, s-a inchis, practic, ruta balcanica

Miercuri, 09 Martie 2016, ora 07:46
845 citiri

Slovenia a introdus, la miezul noptii de marti, noi restrictii la granite, in cadrul eforturilor de a inchide ruta balcanica, din Grecia pana in Europa Occidentala, astfel ca doar migrantii care vor sa ceara azil si cei care au evident nevoie de asistenta umanitara mai pot intra in tara.

Slovenia a fost folosita ca tara de tranzit pentru sute de mii de migranti care incercau sa ajunga in Germania sau Europa de Nord, aminteste News.ro.

Criza imigrantilor: Slovenia va introduce controlul la granita cu Ungaria

In replica, Serbia a avertizat ca va inchide granitele cu Macedonia si Bulgaria pentru cei care nu au documente valide. "Tinand cont ca noul regim este implementat de o tara membra a Uniunii Europene, Serbia nu isi poate permite sa devina un centru de colectare a refugiatilor", se arata intr-un comunicat, relateaza BBC.

Anterior, premierul Ungariei, Viktor Orban, a anuntat ca liderii europeni au decis inchiderea rutei migratorii din Balcani. Anul trecut, circa 880.000 de ...citeste mai departe despre "Criza imigrantilor: De la miezul noptii, s-a inchis, practic, ruta balcanica" pe Ziare.com

#Slovenia inchide granita imigranti , #Stiri International