Criza imigrantilor: Comisia Europeana cere statelor membre UE bani suplimentari pentru refugiati

Miercuri, 30 Septembrie 2015, ora 20:34
1079 citiri
Criza imigrantilor: Comisia Europeana cere statelor membre UE bani suplimentari pentru refugiati
Foto: Ziare.com/Anca Magurean

Tarile europene trebuie sa furnizeze 330,7 milioane de euro in plus la bugetul euro pentru a asigura raspunsurile promise la criza refugiatilor, a anuntat miercuri Comisia Europeana.

Uniunea Europeana a promis un numar de actiuni pentru gestionarea afluxului de migranti fara precedent dupa Al Doilea Razboi Mondial. Miercuri, Comisia Europeana a propus amendamente la buget pentru a finanta aceste masuri. Contributiile nationale la bugetul UE sunt insa frecvent motiv de disputa intre Comisia Europeana si statele membre, comenteaza DPA.

"Vom continua sa depunem eforturi sa ajungem la solutii comune, europene", a apreciat presedintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, intr-un comunicat.

Conform propunerii, statele membre vor trebui sa angajeze 330,7 milioane de euro in plus, pe care insa nu le vor plati decat anul viitor.

Criza imigrantilor: Austria estimeaza cat o vor costa refugiatii in urmatorii cinci ani

Aceste fonduri vor fi utilizate, impreuna cu 70,6 milioane de euro ...citeste mai departe despre "Criza imigrantilor: Comisia Europeana cere statelor membre UE bani suplimentari pentru refugiati" pe Ziare.com

#UE bani imigranti suplimentare, #Comisia Europeana bani suplimentari UE refugiati, #cost refugiati tari UE, #cost refugiati Europa , #Stiri International