Criza imigrantilor: Cati au intrat ilegal in Europa, de la inceputul anului

Luni, 05 Octombrie 2015, ora 09:43
1026 citiri

Circa 630.000 de persoane au intrat ilegal in Europa de la inceputul anului, a afirmat Fabrice Leggeri, director executiv al Agentiei europene de supraveghere a frontierelor Frontex.

"Am inregistrat aproximativ 630.000 de treceri ilegale de frontiere pana la sfarsitul lunii septembrie", a indicat Leggeri, vorbind despre "criza migratorie fara precedent in Europa dupa sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial", intr-un interviu aparut luni in cotidienele Dernieres Nouvelles d'Alsace si Alsace din estul Frantei.

O data cu apropierea sesiunii Consiliului Europei din 15-16 octombrie, el pledeaza astfel pentru cooperare europeana, pentru ca "statele membre trebuie sa inteleaga ca, in loc sa desfasoare sute de politisti la frontierele lor nationale, ar fi mai util sa-i trimita la frontiera exterioara. Adevarata frontiera a Frantei este la Ventimiglia, dar si in Lampedusa, la Lesbos, la Melilla".

Ungaria, coplesita de imigranti: Peste 217.000 au intrat ilegal de la inceputul ...citeste mai departe despre "Criza imigrantilor: Cati au intrat ilegal in Europa, de la inceputul anului" pe Ziare.com

#criza imigranti Europa, #imigranti ilegali Europa, #criza refugiati Europa , #Stiri International