Criza imigrantilor: Austria vrea sanctiuni impotriva tarilor din UE reticente in a primi mai multi refugiati

Luni, 31 August 2015, ora 19:08
1043 citiri
Criza imigrantilor: Austria vrea sanctiuni impotriva tarilor din UE reticente in a primi mai multi refugiati
Foto: Twitter/Johann_Mikl-Leitner

Ministrul de interne austriac, Johanna Mikl-Leitner, a pledat luni, intr-un interviu pentru televiziunea publica germana ARD, pentru o reducere a ajutoarelor europene pentru tarile UE care sunt reticente in a primi mai multi refugiati.

Presiunea asupra guvernelor trebuie sporita, a spus ministrul, anuntand ca posibilitate o "reducere" sau chiar o "suprimare" a ajutoarelor financiare oferite de Bruxelles in cazul tarilor care nu dau dovada de "nicio responsabilitate solidara", transmite AFP.

Putem "spori presiunea prin intermediul ajutoarelor financiare, suprimandu-le sau reducandu-le", a pledat ea.

Germania, care se asteapta sa primeasca 800.000 de solicitanti de azil in 2015, de patru ori mai multi decat in 2014 si mai multi decat orice alta tara din UE, cere o mai buna repartizare a refugiatilor intre tarile blocului comunitar, in continuare divizate in aceasta problema.

Atac cu sticla incendiara impotriva unui centru de refugiati din Germania

Comisia Europeana vrea ...citeste mai departe despre "Criza imigrantilor: Austria vrea sanctiuni impotriva tarilor din UE reticente in a primi mai multi refugiati" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Austria imigranti politica, #politica UE imigranti, #sanctiuni tari UE imigranti, #sanctiuni state UE politica imigranti , #Stiri International