Criza financiara din Moldova ameninta stabilitatea tarii, avertizeaza un fost diplomat american

Joi, 21 Mai 2015, ora 16:12
1291 citiri
Criza financiara din Moldova ameninta stabilitatea tarii, avertizeaza un fost diplomat american
Foto: Twitter/ James Jatras

Criza financiara care se afla in desfasurare in R.Moldova ameninta stabilitatea tarii, in contextul in care criza din Ucraina si o relansare a Razboiului Rece cu Rusia distrag atentia de la problemele moldovenilor, avertizeaza un fost diplomat american intr-un editorial publicat pe site-ul Forbes.

Pe scurt, criza din Republica Moldova implica abuzuri de putere ale unor politicieni din mai multe partide - inclusiv din cadrul actualului Guvern minoritar proocidental - cu scopul de a sifona fonduri dintr-un numar de banci, in special de la Banca de Economii Moldova (BEM), scrie, in acest material de opinie extrem de dur, James George Jatras, directorul Initiativa Parteneriatul Estic din cadrul Institutului American in Ucraina, un ONG cu sediul la Washington.

Scandalul a izbucnit la sfarsitul anului trecut, dupa ce o serie de politicieni au afirmat ca a fost deturnata suma de un miliard de dolari din trei banci, inclusiv BEM, aratand cu degetul catre investitori privati in banci. ...citeste mai departe despre "Criza financiara din Moldova ameninta stabilitatea tarii, avertizeaza un fost diplomat american" pe Ziare.com

#Moldova criza financiara, #Moldova stabilitate criza , #Stiri International