Criza din Ucraina: Referendum in Crimeea pentru alipirea de Rusia

Joi, 06 Martie 2014, ora 15:49
1141 citiri
Criza din Ucraina: Referendum in Crimeea pentru alipirea de Rusia

Autoritatile pro-ruse din Crimeea i-au cerut presedintelui rus, Vladimir Putin, sa ia in considerare cererea regiunii de a se alipi Federatiei Ruse, chestiune ce va fi supusa unui referendum in peninsula ucraineana la 16 martie.

Consiliul Suprem al Crimeii, reunit joi, a luat decizia fundamentala ca Republica Autonoma Crimeea sa se alature Rusiei ca subiect federal, a declarat prim-vicepremierul Rustam Temirgaliev, pentru Itar-Tass.

Razboi la granitele Romaniei: Negocierile nu duc nicaieri, amenintarile continua

Parlamentul Crimeii a votat unanim o motiune de alipire la Rusia. "Parlamentul Crimeii a adoptat o motiune ca peninsula Crimeea sa se alature Rusiei. A cerut presedintelui si parlamentului Rusiei sa ia in considerare aceasta cerere", a declarat si parlamentarul Grigori Ioffe pentru AFP.

Referendumul privind viitorul peninsulei ucrainene Crimeea va avea loc la 16 martie, a mai anuntat Temirgaliev. Cei ce merg la urne vor fi intrebati daca vor ca peninsula Crimeea sa ...citeste mai departe despre "Criza din Ucraina: Referendum in Crimeea pentru alipirea de Rusia" pe Ziare.com

#Crimeea alipire Rusia, #Crimeea Rusia referendum , #Stiri International