Criza din Golf: SUA anunta triumfator ca "raul a fost lasat in urma noastra"

Miercuri, 14 Iunie 2017, ora 10:35
1075 citiri
Criza din Golf: SUA anunta triumfator ca "raul a fost lasat in urma noastra"
Foto: Facebook/Rex Tillerson

Criza dintre Qatar si vecinii sai de la Golful Persic a facut obiectul unei intalniri a mai multor oficiali americani de rang inalt, fiind facute progrese, a anuntat miercuri Departamentul de Stat de la Washington.

"As spune ca suntem optimisti si ca raul a fost lasat in urma noastra", a declarat presei purtatoarea de cuvant a diplomatiei americane, Heather Nauert, citata de AFP.

Anterior, secretarul de stat Rex Tillerson s-a intalnit cu omologul sau saudit, Adel al-Jubeir, al carui guvern acuza Qatarul ca sprijina grupari extremiste si a inchis granitele cu vecinul sau.

Rex Tillerson si secretarul Apararii, Jim Mattis, au avut numeroase discutii telefonice cu omologii lor de la Golful Persic pentru a incerca sa reduca tensiunile dintre Arabia Saudita si Qatar care gazduieste o importanta baza aeriana americana.

Heather Nauert a refuzat sa precizeze daca Washingtonul considera ca Doha este un sustinator al "terorismului" sau daca inchiderea de catre Riad a granitelor sale cu Qatarul si interdictia pentru avioanele acestei tari de a intra in spatiul aerian saudit reprezinta o "blocada".

"Sa avem in minte faptul ca toata lumea este de acord ori ca partile actioneaza pentru a incheia un acord vizand combaterea terorismului, si aici trebuie sa ne concentram toata atentia", a adaugat ea.

"Nu ne impiedicam in detalii pentru a sti cine a spus ceva despre cineva, si cand. Ne indreptam in directia buna. Sa ramanem concentrati asupra acestui lucru, pentru a putea continua sa luptam in razboiul impotriva Terorismului", a mai spus purtatoarea de cuvant.

Ministrul saudit de Externe, Adel al-Jubeir, care s-a exprimat marti alaturi de omologul sau american, Rex Tillerson, a subliniat ca izolarea Qatarului nu este o "blocada", in timp ce seful diplomatiei de la Washington s-a pronuntat saptamana trecuta pentru "relaxarea" blocadei impuse Qatarului.

StateDept: This morning, Secretary Tillerson met with #SaudiArabia's Foreign Minister, AdelAljubeir. pic.twitter.com/cW9dZnDko6- Rex Tillerson (@Secy_State_US) June 13, 2017

Conflict diplomatic major in lumea araba: Mai multe tari au rupt relatiile cu Qatarul, tara acuzata ca ar sponsoriza terorismulCriza din Qatar sau cum pot hackerii patrioti si stirile false sa destabilizeze o intreaga regiuneTrump isi asuma izolarea Qatarului: Primul meu turneu a inceput sa dea roade ...citeste mai departe despre "Criza din Golf: SUA anunta triumfator ca "raul a fost lasat in urma noastra"" pe Ziare.com

#rezolvare criza Qatar vecini, #izolare Qatar SUA Trump, #izolare Qatar Trump finantare terorism , #Stiri International