Crimeea: Stare de urgenta dupa intreruperea totala a energiei electrice furnizate de Ucraina

Duminica, 22 Noiembrie 2015, ora 07:26
1067 citiri
Crimeea: Stare de urgenta dupa intreruperea totala a energiei electrice furnizate de Ucraina
Foto: Arhiva Ziare.com

Autoritatile din Crimeea au anuntat in cursul noptii de sambata spre duminica decretarea starii de urgenta dupa intreruperea totala a energiei electrice primite din Ucraina, cauzata potrivit unor surse ucrainene de acte de sabotaj la liniile de inalta tensiune.

Surse ucrainene nu au putut preciza cine poarta responsabilitatea pentru actele de sabotaj, relateaza AFP.

"La 22 noiembrie ora 00.25 (sambata, 21.25 GMT), s-a intrerupt furnizarea energiei electrice care ajunge in Crimeea din Ucraina", a anuntat intr-un comunicat filiala din Crimeea a Ministerului rus pentru Situatii de Urgenta.

"Prin decizie a conducerii republicii Crimeea, in peninsula a fost instaurata starea de urgenta", a declarat ministerul.

Peninsula Crimeea, anterior republica autonoma si rusofona a Ucrainei, a fost anexata de Federatia Rusa in martie 2014, dupa un referendum organizat in Crimeea dupa rasturnarea de la putere la Kiev a presedintelui prorus Viktor Ianukovici. Tarile democrate considera ilegal ...citeste mai departe despre "Crimeea: Stare de urgenta dupa intreruperea totala a energiei electrice furnizate de Ucraina" pe Ziare.com

#stare urgenta Crimeea, #energie electrica Crimeea , #Stiri International