Crimeea si Rusia, tinta unor noi sanctiuni de peste Ocean. Masuri drastice din SUA si Canada

Sambata, 20 Decembrie 2014, ora 09:36
1132 citiri
Crimeea si Rusia, tinta unor noi sanctiuni de peste Ocean. Masuri drastice din SUA si Canada
Foto: The Telegraph

Statele Unite si-au suspendat schimburile comerciale cu Crimeea pentru a protesta fata de alipirea acestei peninsule ucrainene la Rusia, a anuntat vineri presedintele Barack Obama.

Pe de alta parte, Canada a anuntat noi sanctiuni impotriva Rusiei ca urmare a sprijinului acordat rebelilor din estul Ucrainei, interzicand accesul pe teritoriul sau pentru 20 de responsabili politici rusi si separatisti ucraineni, vizand in acelasi timp sectorul petrolier si al gazelor naturale.

Decretul lui Obama suspenda schimburile de "bunuri, tehnologii si servicii" americane inspre si dinspre Crimeea, a anuntat presedintele american, relateaza AFP, citata de Mediafax.

"Fac apel din nou catre Rusia sa inceteze ocuparea si tentativele sale de a anexa Crimeea", a declarat Obama, citat intr-un comunicat.

"Administratia mea va continua sa coopereze strans cu aliatii si partenerii din Europa si de pe glob pentru (...) a sprijini suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei", a adaugat ...citeste mai departe despre "Crimeea si Rusia, tinta unor noi sanctiuni de peste Ocean. Masuri drastice din SUA si Canada" pe Ziare.com

#sanctiuni Crimeea SUA, #Obama sanctiuni comerciale Crimeea, #Canada sanctiuni Rusia , #Stiri International