Crimeea lui Putin nu respecta drepturile omului: Rapiri, disparitii, morti suspecte

Marti, 28 Octombrie 2014, ora 10:28
1240 citiri
Crimeea lui Putin nu respecta drepturile omului: Rapiri, disparitii, morti suspecte

"Grave incalcari ale drepturilor omului" au fost comise in Crimeea si trebuie luate de urgenta masuri pentru a proteja minoritatile si libertatea media in peninsula ucraineana anexata de Moscova.

Acestea sunt concluziile unui raport publicat luni de Consiliul Europei (CoE). Raportul constituie prima evaluare de catre o organizatie internationala a situatiei drepturilor omului in Crimeea de la anexarea sa de catre Rusia, in luna martie.

El urmeaza unei vizite in septembrie la Kiev, Moscova si Simferopol, capitala peninsulei, a comisarului pentru drepturile omului al CoE, Nils Muiznieks, precizeaza AFP.

Comisarul solicita anchete efective si urmarirea autorilor "tuturor cazurilor de incalcari grave ale drepturilor omului care s-au produs in Crimeea din februarie 2014, inclusiv recentele rapiri".

"Trebuie de asemenea luate de urgenta masuri pentru a garanta drepturile minoritatilor si securitatea lor, precum ...citeste mai departe despre "Crimeea lui Putin nu respecta drepturile omului: Rapiri, disparitii, morti suspecte" pe Ziare.com

#Crimeea rapiri disparitii morti, #Crimeea drepturile omului , #Stiri International