Creste amenintarea terorista in Marea Britanie

Duminica, 20 August 2017, ora 09:55
986 citiri
Creste amenintarea terorista in Marea Britanie
Foto: twitter

Amenintarea terorista la adresa Marii Britanii este in crestere pe masura ce gruparea jihadista Statul Islamic (SI) pierde batalii si teritorii in Siria si Irak, a declarat sambata secretarul de stat pentru securitate, Ben Wallace, informeaza EFE.

Wallace a spus ca extremistii britanici sau din alte locuri din Europa sunt aceia care fie nu se pot alatura SI in Irak sau in Siria, fie s-au intors deja in tarile lor de origine, dupa ce au luptat in Orientul Mijlociu, si incearca acum sa inspire si alti fanatici sa comita atentate in Occident.

SI a pierdut Mosul (Irak) si se confrunta in prezent cu o ofensiva sustinuta de coalitia internationala la Raqqa (Siria). "Cred ca amenintarea va continua sa creasca, in parte motivata de faptul ca SI se prabuseste in Siria si, fie (teroristii) nu pot merge acolo sa lupte pentru SI si atunci incearca s-o faca acasa, fie s-au intors deja si incearca sa-i inspire si pe altii cu povestile lor despre califat", a explicat Wallace la postul BBC Radio 4. In opinia sa, acesti doi factori "implica faptul ca amenintarea este, pana intr-un anumit punct, in crestere" in Marea Britanie.

Wallace a mai remarcat ca Europa se gaseste in prezent sub "un atac constant" al gruparilor teroriste.

Atacurile teroriste in Europa s-au inmultit in ultima vreme:

Atentat terorist in inima Barcelonei: 13 oameni au fost ucisi si cel putin 100 au fost raniti

Trecatori injunghiati pe strada in Finlanda: Doi morti si cel putin sase raniti

Teroristii au insangerat Europa si in 2017. Iata atentatele care au ingrozit continentul

Citeste si Pot fi oprite atacurile teroriste cu masini sau trebuie doar considerate inevitabile? ...citeste mai departe despre "Creste amenintarea terorista in Marea Britanie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#atac terorist risc Marea Britanie, #alerta terorista Marea Britanie , #Stiri International