Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Covid-19: Germania discuta noi ajutoare pentru economie. Ministrul Finantelor ar vrea si impozite majorate pentru cei cu venituri mari

Covid-19: Germania discuta noi ajutoare pentru economie. Ministrul Finantelor ar vrea si impozite majorate pentru cei cu venituri mari
Politicienii guvernului de coalitie al cancelarului german Angela Merkel au decis duminica un sprijin suplimentar pentru intreprinderi si populatie, afectate de criza Covid-19, cu accent pe hoteluri, restaurante si plata angajatilor cu programe part-time.

Dehoga, o asociatie din domeniul industriei care include o mare parte din firmele mici, detinute de familie, a declarat pentru Bild am Sonntag ca aproximativ 70.000 de operatori de restaurante si hoteluri, care angajeaza 223.000 de persoane, s-ar putea confrunta cu insolventa, deoarece pana la sfarsitul lunii aprilie, pierderile vor ajunge la 10 miliarde de euro.

Ministrul economiei, Peter Altmaier, membru al partidului conservator al cancelarului Merkel, a declarat intr-un interviu acordat aceluiasi ziar ca a fost de acord ca sectorul are nevoie de sprijin pentru a se relansa.

"Este clar ca vom avea nevoie de ajutor suplimentar pentru a impiedica disparitia de pe piata a acestor companii", a spus el.

Altmaier a spus ca va analiza eventual scaderea taxei pe valoarea adaugata pentru industriile respective, dar se iau in calcul si acordarea unor subventii pentru modernizare si masuri de reducere a costurilor.

Numarul cazurilor noi de infectii cu coronavirus a scazut, iar cel al persoanelor vindecate a crescut in ultimele zile, in Germania.

Insa politicienii si autoritatile sunt de acord ca activitatile economice pot fi reluate doar treptat, pentru a evita un nou val al epidemiei.

Ministrul Finantelor, Olaf Scholz (foto), care reprezinta partidul social-democrat (SPD), a afirmat intr-un interviu acord publicatiei Welt am Sonntag, ca a inclus hotelurile intre industriile care ar trebui sa primeasca ajutoare.

Altmaier insa nu este de acord cu Scholz, care a propus cresterea o majorare a impozitelor pe veniturile mari, pentru a finanta programele de ajutor financiar.

"Venituri mai mari la buget se obtin in principal prin crestere economica si investitii mai puternice", a spus Altmaier.

Guvernul discuta, de asemenea, majorarea contributiei statului la un program care sustine salariile angajatilor part-time ai companiilor, pentru a creste puterea de cumparare si a stimula consumul, a declarat ministrul Muncii, Hubertus Heil, membru al SPD.

Ramai pe Ziare.com pentru a afla cele mai noi informatii despre evolutia pandemiei de Covid-19, transmise in format LIVE text. ...citeste mai departe despre "Covid-19: Germania discuta noi ajutoare pentru economie. Ministrul Finantelor ar vrea si impozite majorate pentru cei cu venituri mari" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 750 ori