Coreea de Nord sustine ca rachetele sale pot lovi oriunde pe teritoriul SUA. Administratia Trump reactioneaza

Sambata, 29 Iulie 2017, ora 14:47
873 citiri

Liderul nord-coreean Kim Jong-un sustine ca testul cu racheta intercontinentala de vineri inseamna ca tot teritoriul Statelor Unite poate fi lovit, de acum incolo, de Phenian, in timp ce secretarul de stat american Rex Tillerson atrage atentia ca Rusia si China poarta o "responsabilitate unica si speciala" in agravarea amenintarii reprezentate de Coreea de Nord.

Agentia oficiala nord-coreeana KCNA noteaza sambata ca presedintele Kim Jong-un a declarat "cu mandrie" ca testul a demonstrat capacitatea Coreei de Nord sa lanseze un tir "oriunde si oricand", si ca "teritoriul continental al SUA este in raza noastra de actiune", informeaza News.ro.

De partea cealalta, SUA fac responsabile China si Rusia pentru agravarea amenintarii numite Coreea de Nord, iar presedintele Trump spune ca prin lansarea acestei rachete Coreea de Nord se izoleaza si mai mult.

"China si Rusia poarta o responsabilitate unica si speciala in cresterea amenintarilor pentru stabilitatea regionala si globala, ca sustinatori economici ai programului nuclear balistic al Coreii de Nord", a declarat Rex Tillerson intr-un comunicat, subliniind totodata ca acest tir de racheta este "o incalcare flagranta a numeroaselor rezolutii ale Consiliului de Securitate al ONU care reflecta vocea comunitatii internationale", informeaza Agerpres.

In acelasi timp, presedintele american Donald Trump a avertizat ca testele nord-coreene cu rachete balistice intercontinentale reprezinta o actiune "imprudenta si periculoasa" ce ar "izola mai mult" Coreea de Nord, nefiind menite sa "asigure securitatea Coreei de Nord", relateaza aceeasi sursa.

Coreea de Nord tocmai a mai testat o racheta, care a cazut undeva pe langa Japonia

China, ultimul aliat major al Phenianului, si-a reiterat sambata apelul obisnuit la "retinere", adresat "partilor implicate", iar Rusia a cerut comunitatii internationale "sa nu-si piarda cumpatul", potrivit agentiei publice de stiri.

Pentagonul a anuntat vineri ca sefii Armatelor americane si Sud-Coreene au discutat despre "optiuni de raspuns militar".

Racheta trasa vineri de Phenian, a doua, era o racheta intercontinentala (ICBM), care a parcurs 1.000 de kilometri inainte sa cada in apropiere de insula japoneza Hokkaido, a anuntat Departamentul american al Apararii.

SUA si Coreea de Sud ar putea raspunde militar dupa ultima racheta balistica lansata de Kim Jong-un

Coreea de Nord tocmai a mai testat o racheta, care a cazut undeva pe langa Japonia

SUA si Coreea de Sud a ...citeste mai departe despre "Coreea de Nord sustine ca rachetele sale pot lovi oriunde pe teritoriul SUA. Administratia Trump reactioneaza" pe Ziare.com

#racheta intercontinentala Coreea Nord , #Stiri International