Coreea de Nord sustine ca fratele lui Kim Jong Un a murit de atac de cord si nu a fost asasinat

Joi, 02 Martie 2017, ora 18:14
937 citiri

Un diplomat din Coreea de Nord, Ri Tong Il, sustine ca fratele dictatorului Kim Jong-Un nu a fost asasinat cu ajutorul unei substante chimice, asa cum a aratat autopsia realizata in Malaezia, ci ca a murit dupa ce a suferit un simplu atac de cord.

Acesta a mai spus ca medicii l-au diagnosticat anterior cu hipertensiune pe Kim Jong Nam, transmite DPA.

Ri Tong Il l-a numit "Kim Chol" pe cetateanul nord-coreean decedat in urma atacului de pe aeroportul din Kuala Lumpur, intrucat acesta era numele inscris pe pasaportul victimei, iar regimul de la Phenian a refuzat sa confirme pana in acest moment ca persoana asasinata este Kim Jong Nam.

Diplomatul a insistat ca mostre ale substantei toxice descoperite in urma necropsiei sa fie trimise pentru analizare la Organizatia pentru Interzicerea Armelor Chimice.

Regimul nord-coreean a trimis deja o delegatie diplomatica, din care face parte inclusiv Ri Tong Il, pentru a ridica cadavrul victimei din Kuala Lumpur.

Anterior, autoritatile malaeziene anuntasera ca nu au de gand sa predea cadavrul pana ce nu obtin o mostra de ADN de la un membru al familiei presedintelui.

Kim Jong Nam si-a pierdut viata in urma cu doua saptamani, dupa ce a fost atacat de doua femei pe aeroportul international din Kuala Lumpur. Acesta a decedat la doar cateva minute dupa ce doua femei, o indoneziana si o vietnameza, i-au acoperit fata cu o carpa imbibata in neurotoxina VX.

Oficialii sud-coreeni si americani au sustinut de la inceput ca responsabili de asasinarea lui Kim Jong Nam sunt agentii nord-coreeni finantati de catre Phenian. ...citeste mai departe despre "Coreea de Nord sustine ca fratele lui Kim Jong Un a murit de atac de cord si nu a fost asasinat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#frate Kim atac cord, #frate Kim Jong Un cauza moarte, #frate Kim Jong Un cauza deces, #frate Kim hipertensiune , #Stiri International