Coreea de Nord sustine ca a dejucat un complot CIA cu arme chimice, care viza asasinarea lui Kim Jong Un

Vineri, 05 Mai 2017, ora 14:38
1839 citiri

Phenianul a acuzat, vineri, ca o organizatie terorista sustinuta de CIA si de agentia sud-coreeana de informatii a organizat un complot pentru a-l asasina pe liderul nord-coreean Kim Jong Un.

CIA si serviciile de informatii sud-coreene au pregatit "un complot" implicand "substante biochimice" pentru a-l asasina pe liderul nord-coreean in timpul unor festivitati la Phenian, se afirma intr-un comunicat al Ministerului nord-coreean pentru Securitatea Statului, difuzat de agentia oficiala KCNA, intr-o perioada cu tensiuni extrem de mari legate de Peninsula Coreeana.

Tensiuni in crestere: Coreea de Nord ameninta cu razboi total, Trump ii transmite un mesaj lui Kim Jong UnEste iminent un razboi intre SUA si Coreea de Nord?Armata chineza e mobilizata la granita cu Coreea de Nord si e in alerta

In comunicat se vorbeste de asemenea despre "un asasinat cu substante chimice, precum o substanta radioactiva sau o nanosubstanta otravitoare", care constituie "cea mai buna metoda", pentru ca nu implica apropierea de tinta si genereaza "rezultate mortale intr-o perioada de 6 si 12 luni".

CIA si serviciile de informatii sud-coreene ar fi "corupt ideologic si au oferit mita unui cetatean al Republicii Populare Democrate Coreea, supranumit Kim", precizeaza ministerul nord-coreean.

"Il vom demasca si vom distruge fara mila pe ultimii teroristi ai CIA si ai serviciilor de informatii ale Coreei de Sud", se mai spune in comunicat, potrivit caruia complotul echivaleaza cu "o declaratie de razboi".

"Crima plina de ura ce a fost recent descoperita si dejucata in RPDC tine de terorism nu doar impotriva RPDC, ci si impotriva justitiei si constiintei umanitatii si este un act de mutilare impotriva viitorului umanitatii", conchide comunicatul.

Nu se face nicio precizare cu privire la modul in care a fost dejucat acest complot.

Coreea de Sud are un plan de asasinare a lui Kim Jong-un: Trupele de elita doar asteapta ordinulRaport al spionilor sud-coreeni: De teama ca va fi asasinat, Kim Jong-un s-a ingrasat foarte mult si are insomniiSecretele lui Kim Jong-un: Dictatorul e speriat ca va fi asasinat? (Video)

Aceasta acuzatie survine intr-un moment in care Phenianul si-a inmultit declaratiile belicoase la adresa Coreei de Sud si a SUA, ca raspuns la afirmatiile presedintelui american Donald Trump, care se declara gata sa rezolve singur, si la nevoie cu forta, problema nord-coreeana.

Tensiunile au escaladat ...citeste mai departe despre "Coreea de Nord sustine ca a dejucat un complot CIA cu arme chimice, care viza asasinarea lui Kim Jong Un" pe Ziare.com

#Coreea de Nord CIA asasinare Kim, #Coreea de Nord acuzatii SUA, #CIA asasinare Kim , #Stiri International