Coreea de Nord se asteapta ca un nou razboi cu SUA sa izbucneasca in orice moment

Sambata, 24 Iunie 2017, ora 20:31
1067 citiri

Coreea de Nord a avertizat sambata ca Statele Unite ar putea declansa un al doilea razboi coreean, in ajunul marcarii a 67 de ani de la izbucnirea primului conflict din peninsula, care a avut loc intre anii 1950 si 1953, informeaza Xinhua.

Duminica, 25 iunie, va fi marcata izbucnirea razboiului din Coreea.

Statele Unite "imping situatia din Peninsula Coreea in pragul razboiului, comasandu-si masiv activele strategice unele dupa altele pentru a aduce sub controlul lor total intreaga peninsula, a carei importanta geografica poate ajuta (SUA) sa obtina hegemonia regionala si globala", a scris intr-un comentariu agentia de presa nord-coreeana KCNA.

"Ostilitatea SUA si isteria razboiului fata de RPDC (Republica Populara Democrata Coreeana, numele oficial al tarii - n.red.) sunt tot mai fatise", se mentioneaza in comentariul KCNA care il acuza pe comandantul diviziei fortelor americane din Coreea de Sud ca ar fi spus ca trupele americane ar putea reveni oricand in peninsula pentru a lupta.

"Acest lucru dovedeste ca viziunea sinistra a SUA nu s-a schimbat, desi au trecut 67 de ani", mai scrie KCNA.

Peninsula Coreea se afla practic in stare de razboi deoarece conflictul coreean s-a incheiat printr-un armistitiu si nu cu un acord de pace. ...citeste mai departe despre "Coreea de Nord se asteapta ca un nou razboi cu SUA sa izbucneasca in orice moment" pe Ziare.com

#razboi SUA Coreea, #razboi Coreea Nord , #Stiri International