Coreea de Nord pregateste o noua lansare de rachete. Washingtonul si Seulul cred ca sunt capabile sa atinga SUA

Sambata, 14 Octombrie 2017, ora 11:44
882 citiri

Coreea de Nord se pregateste de o noua lansare de rachete inainte de manevrele navale comune ale Coreei de Sud si SUA ce urmeaza sa inceapa saptamana viitoare, potrivit cotidianului sud-coreean Donga Ilbo, care citeaza o sursa guvernamentala.

Un portavion american se va afla in fruntea manevrelor, o demonstratie de forta fata de Coreea de Nord, in conditiile in care tensiunile escaladeaza pe marginea programului de inarmare al acestei tari.

La randul sau, Phenianul considera aceste manevre o provocare si ar putea de data aceasta sa se pregateasca sa riposteze altfel decat prin declaratii.

Fotografii prin satelit au aratat zilele acestea transportarea, din hangarele de la Phenian in regiune, a unor rachete balistice montate pe lansatoare, potrivit unei surse guvernamentale, citata de cotidianul Donga Ilbo.

Washingtonul si Seulul suspecteaza Coreea de Nord ca aceasta s-ar pregati sa lanseze rachete capabile sa atinga teritoriul american, adauga cotidianul.

Ar putea fi vorba de o racheta balistica intercontinentala Hwasong-14, a carei raza de actiune ar permite atingerea teritoriului Alaska, sau de Hwasong-12, pe care Phenianul a amenintat ca o va lansa spre teritoriul american Guam, in Pacific.

Coreea de Nord ar putea, de asemenea, sa se pregateasca sa testeze o noua racheta Hwasong-13, o alta racheta intercontinentala a carei raza de actiune ar putea eventual permite atingerea coastei de vest a SUA.

Manevrele se vor derula in perioada 16-26 octombrie in Marea Japoniei si in Marea Galbena (Marea de Vest).

Exercitiu de forta: Bombardiere americane si avioane japoneze si sud-coreene au survolat Coreea de Nord

Ministrul de Externe din Coreea de Nord: A venit randul SUA sa plateasca. Militarii nostri cer sa fie reglat cu foc scorul cu americanii

NATO se opune unei interventii militare a SUA in Coreea de Nord: Ar avea consecinte devastatoare! ...citeste mai departe despre "Coreea de Nord pregateste o noua lansare de rachete. Washingtonul si Seulul cred ca sunt capabile sa atinga SUA" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Coreea Nord rachete , #Stiri International