Coreea de Nord organizeaza o parada grandioasa in care isi prezinta rachetele, inainte de Jocurile Olimpice

Miercuri, 31 Ianuarie 2018, ora 11:10
968 citiri

Coreea de Nord intentioneaza sa expuna zeci de rachete balistice in cadrul unei parade care va avea loc pe 8 februarie, cu o zi inainte de inceperea Jocurilor Olimpice de Iarna scrie CNN, citand doua surse diplomatice.

Aceasta expunere ar fi o incercare "de a speria americanii", spune una dintre surse. Parada va include zeci de rachete intercontinentale Hwasong-15 pe care nord-coreenii le-au testat pentru prima oara la sfarsitul lui noiembrie 2017, spun sursele.

Nici un nou test cu rachete in viitorul apropiat nu este exclus pentru a trimite un mesaj puternic fortelor americane care fac exercitii militare in zona.

Participarea Coreei de Nord la Jocurile Olimpice de Iarna, care vor avea loc in Coreea de Sud a fost considerata un progres semnificativ care ar putea detensiona situatia dintre cele doua tari. Cu toate acestea, procesul nu a mers conform asteptarilor.

Luni, Coreea de Nord a anulat un eveniment cultural comun cu Coreea de Sud iar sursele spun ca si alte evenimente programate ar putea fi anulate. Stirea vine dupa ce Donald Trump, in discursul sau despre Starea Natiunii, l-a criticat pe liderul nord-coreean Kim Jong-un pentru incalcarea drepturilor omului si constanta preocupare pentru armele nucleare si rachete balistice.

Mass media internationale nu vor avea acces la parada, au declarat sursele.

Sef in armata americana: Coreea de Nord nu a dovedit ca rachetele sale pot atinge SUACoreea de Nord testeaza bomba cu hidrogen in 2018: "Suntem o putere nucleara invincibila"Kim Jong-un l-ar fi executat pe generalul care supraveghea testele nucleareMarturii cutremuratoare ale transfugilor nord-coreeni care spun ca testele nucleare le-au distrus sanatateaChina se pregateste de razboi nuclear: Cetatenii, sfatuiti ce sa faca in caz de atac... citeste mai departe despre "Coreea de Nord organizeaza o parada grandioasa in care isi prezinta rachetele, inainte de Jocurile Olimpice" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Coreea Nord parada rachete nucleare, #razboi nuclear Coreea Nord , #Stiri International