Coreea de Nord nu se lasa. Cere ca Washingtonul si Seulul sa-i predea pe cei care puneau la cale asasinarea lui Kim

Vineri, 12 Mai 2017, ora 10:06
1031 citiri

Zilele trecute, Coreea de Nord anunta ca a dejucat un complot organizat de CIA si de agentia sud-coreeana de informatii pentru a-l asasina pe liderul nord-coreean Kim Jong Un. Acum, Phenianul a cerut "executarea" celor implicati in complot. Joi, a cerut ca SUA si Coreea de Nord sa-i predea suspectii de terorism.

Coreea de Nord a descris in detaliu tentativa de asasinat din 2014: CIA si serviciile de informatii sud-coreene ar fi "corupt ideologic si au oferit mita" unui cetatean al Republicii Populare Democrate Coreea aflat in Rusia, supranumit Kim. Acesta ar fi trebuit sa se intoarca in tara sa, sa astepte un eveniment public, unde sa foloseasca o substanta otravitoare, radioactiva sau o nanosubstanta otravitoare, asupra unor oficiali de top, arata Washington Post.

Phenianul nu a oferit nicio dovada in sprijinul afirmatiilor sale si nici nu a dat detalii legate de dejucarea complotului. In plus, cetateanul nord-corean la care se face referire are un nume foarte comun in tara sa: Kim, mai arata sursa.

Coreea de Sud califica acuzatiile facute de Nord ca fiind "nejustificate", in timp ce CIA a refuzat sa comenteze.

Insa Coreea de Nord nu renunta prea usor la acest subiect. Phenianul urmeaza sa ceara predarea "acelor criminali" si judecarea acestora, a anuntat Han Song Ryol, din partea Ministerului de Externe nord-corean, conform agentiei de presa Xinhua. Nu s-a specificat insa cine sunt acesti suspecti si despre cate persoane e vorba.

Fara aceste informatii, e greu ca acuzatiile sa fie luate in serios, anunta sursa. ...citeste mai departe despre "Coreea de Nord nu se lasa. Cere ca Washingtonul si Seulul sa-i predea pe cei care puneau la cale asasinarea lui Kim" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Coreea Nord suspecti asasinare Kim, #complot dejucat asasinare Kim Jon Un, #tentativa asasinare presedinte Coreea Nord , #Stiri International