Coreea de Nord: Kim Jong Un ordona ca armele nucleare sa fie pregatite in orice moment

Vineri, 04 Martie 2016, ora 09:18
1041 citiri

Coreea de Nord trebuie sa fie pregatita sa foloseasca armele nucleare in orice moment, in fata amenintarii crescande a inamicilor sai, a ordonat liderul Kim Jong Un.

Ordinul lui Kim, difuzat de presa controlata de stat vineri dimineata, pare a fi o incercare de a pune presiune pe comunitatea internationala, dupa ce Consiliul de Securitate ONU a adoptat, miercuri, o serie de noi sanctiuni impotriva regimului de la Phenian, drept raspuns la testul nuclear si lansarea unei rachete, scrie The Guardian.

Kim, care a asistat la testarea noilor lansatoare multiple de rachete, a aratat ca situatia din Coreea de Nord a devenit atat de periculoasa incat ar trebui sa aiba optiunea de a lansa o "lovitura preventiva". Este o schimbare de strategie, dupa ce Nordul a insistat mereu ca programul nuclear este doar pentru descurajare.

Kim a mai spus ca noile lansatoare de rachete trebuiesc amplasate ...citeste mai departe despre "Coreea de Nord: Kim Jong Un ordona ca armele nucleare sa fie pregatite in orice moment" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Coreea Nord arme nucleare pregatite, #Coreea Nord arme nucleare , #Stiri International