Coreea de Nord il testeaza pe Trump: A lansat o racheta balistica

Duminica, 12 Februarie 2017, ora 11:36
1659 citiri
Coreea de Nord il testeaza pe Trump: A lansat o racheta balistica
Foto: captura Youtube

Coreea de Nord a lansat o racheta balistica, a anuntat ministerul sud-coreean al Apararii, potrivit caruia este vorba de o "provocare" ce vizeaza sa testeze administratia presedintelui american, Donald Trump, transmite AFP.

Potrivit acestuia, racheta a fost lansata in jurul orei locale 07:55, duminica (22:55 GMT sambata), de la baza aeriana Banghyeon, situata in vestul Coreii de Nord, si s-a indreptat spre est, in directia Marii Japoniei (denumita de sud-coreeni Marea de Est - n.red.).

Racheta a parcurs circa 500 de kilometri, iar apoi a cazut in mare, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al Ministerului Apararii.

Acesta este primul tir cu racheta balistica efectuat de regimul nord-coreean dupa alegerea lui Donald Trump la presedintia SUA.

Reactia lui Trump

Ulterior, Comandamentul Strategic al SUA a dat asigurari ca racheta testata de Coreea de Nord era cu raza medie sau intermediara de actiune si nu o racheta intercontinentala asa cum a amenintat recent Phenianul.

Trump, care in aceste zile a primit vizita prim-ministrul japonez, Shinzo Abe, a asigurat Japonia de sustinerea totala a SUA.

"Vreau ca toata lumea sa inteleaga si sa fie constienta de faptul ca Statele Unite sustin Japonia, marele sau aliat, in proportie de 100%", a declarat Trump, intr-o scurta alocutiune in Florida.

"Ultimul tir cu racheta al Coreii de Nord este absolut intolerabil", a declarat, cu cateva secunde mai inainte, de pe acelasi podium, prim-ministrul japonez, Shinzo Abe.

"Coreea de Nord trebuie sa respecte pe deplin rezolutiile Consiliului de Securitate al ONU", a adaugat liderul japonez, invitat de Donald Trump in acest weekend la resedinta sa Mar-a-Lago.

Dupa o intalnire la Casa Alba vineri, in cursul careia cei doi au reafirmat soliditatea aliantei Washington-Tokyo, Trump si Abe au petrecut ziua de sambata impreuna, in Florida, la o partida de golf. ...citeste mai departe despre "Coreea de Nord il testeaza pe Trump: A lansat o racheta balistica" pe Ziare.com

#Coreea Nord racheta lansare Trump reactie , #Stiri International