Coreea de Nord ia in calcul un atac cu rachete pe teritoriul american Guam

Miercuri, 09 August 2017, ora 08:56
1098 citiri

Coreea de Nord a anuntat ca ia in calcul un atac cu rachete vizand teritoriul american Guam, din Pacific.

Presa oficiala de la Phenian a facut anuntul, citand un comunicat al armatei, la cateva ore dupa ce presedintele american Donald Trump a amenintat Coreea de Nord cu "foc si furie".

Potrivit agentiei de presa nord-coreene, KCNA, Phenianul "analizeaza atent planul operational pentru a declansa un foc cuprinzatori in zonele din jurul Guam", folosind rachete cu raza de actiune intermediara pana la lunga de tip Hwasong-12. SUA au desfasurate bombardiere strategice in zona.

Guvernatorul Guam, Eddie Calvo, a declarat insa ca avertismentul Coreei de Nord nu reprezinta o amenintarem iar insula este pregatita pentru "orice eventualitate", masuri de protectie fiind amplasate strategic pentru a apara populatia, relateaza Reuters.

"Guam este teritoriu american (...). Nu suntem numai o instalatie militara", a subliniat guvernatorul.

Calvo a precizat, intr-un mesaj video online, ca a contactat Casa Alba si a fost anuntat de Departamentul Apararii si de cel pentru Securitate Interna ca nu exista o schimbare in nivelul amenintarii.

El a precizat ca va convoca o intalnire cu comandantul armatei din Guam si cu serviciile de interventie in situatii de urgenta pentru a discuta despre cat de pregatiti sunt.

Presedintele american Donald Trump a promis marti "focul" Coreei de Nord, in cazul in care aceasta continua sa ameninte Statele Unite, pe fondul dezvoltarii arsenalului nuclear nord-coreean.

Anterior, presa americana a scris ca Phenianul a reusit sa miniaturizeze suficient o bomba nucleara pentru a o pune intr-una dintre rachetele sale intercontinentale, potrivit concluziilor secrete ale unor experti din cadrul spionajului american.

Alt raport oficial american arata ca dictatorul nord-coreea Kim Jong-un dispune de aproximativ 60 de bombe atomice.

Regimul de la Phenian a avertizat luni ca inasprirea sensibila a sanctiunilor ONU nu-l va impiedica sa-si dezvolte arsenalul nuclear, amenintand Statele Unite ca le vor "face sa plateasca pretul crimei lor (...) de o mie de ori".

La initiativa Washingtonului, Consiliul de Securitate al ONU a impus Coreei de Nord sanctiuni care ar putea sa o coste un miliarde de dolari dn veniturile anuale, restrangand totodata schimburi economice cruciale cu China, principalul ei aliat si partener economic.

Noile sanctiuni internationale vizeaza o interdictie pentru mai multe exporturi, inclusiv carbune, care ...citeste mai departe despre "Coreea de Nord ia in calcul un atac cu rachete pe teritoriul american Guam" pe Ziare.com

#Coreea Nord Guam, #Coreea Nord ameninta SUA , #Stiri International

Curs valutar

1 EUR = 4.9684 RON

-0.0025

1 USD = 4.7338 RON

0.0122
  1. Unde putem să ne investim banii dacă România intră în recesiune: ”Asta e întotdeauna cea mai sigură variantă”
  2. La români se scumpește, la americani se ieftinește. La ce preț derizoriu a ajuns benzina în SUA
  3. „Stare de urgență în economie”, declarată în Transnistria. Reacția liderilor transnistreni după anunțul întreruperii furnizării gazului rusesc
  4. Putin, lovit în serie. Două fenomene se răspândesc în țară brusc: Vine mama tuturor relelor în Rusia
  5. România, țara marilor firme. Cum domină giganții privați piața autohtonă
  6. Minciuna grosolană devenită virală, despre băncile americane care au pariat pe prăbușirea economică a României. E promovată de un "instructor de bărbăție"
  7. Christine Lagarde a pus ochii pe economiile europenilor. Șefa BCE propune un standard european de economisire
  8. Măsurile de austeritate pe care le-ar putea lua viitorul guvern, din 2025. FMI-ul „bântuie" România: „Avem cel mai mare deficit bugetar din istorie"
  9. Țările care „toarnă” cei mai mulți bani în firmele din România. Investitorii din doar două țări au adus peste 60 de miliarde de lei în capital
  10. Decizie vitală pentru țara noastră, la Bruxelles. "România a fost în centrul discuțiilor. S-au luat decizii importante pentru viitorul economic al Uniunii Europene"