Coreea de Nord e gata in orice moment sa faca un nou test nuclear - sustine Sudul

Luni, 12 Septembrie 2016, ora 09:27
1702 citiri

Ministrul Apararii din Coreea de Sud a declarat, luni dimineata, ca Phenianul este pregatit in orice moment sa testeze o noua bomba nucleara, la trei zile dupa ce regimul nord-coreean a lansat al cincilea si cel mai puternic test nuclear de pana in prezent, provocand un seism cu o magnitudine de 5,3 grade.

"Potrivit evaluarilor serviciilor de securitate sud-coreene si americane, regimul nord-coreean este deja pregatit pentru un nou test nuclear in zona Punggye-ri. Coreea de Nord are un tunel pentru efectuarea unui nou test nuclear", a avertizat purtatorul de cuvant al ministrului Apararii, Moon Sang-gyun, transmite Reuters.

Anterior, Yonhap a relatat ca regimul nord-coreean a finalizat pregatirile privind efectuarea unui nou test nuclear, care ar putea sa aiba loc intr-un tunel nefolosit anterior din zona militara de testare.

Intre timp, diplomatii americani au sustinut ca ar putea sa lanseze o noua serie de sanctiuni unilaterale impotriva Coreei de Nord, dupa ultimul test ...citeste mai departe despre "Coreea de Nord e gata in orice moment sa faca un nou test nuclear - sustine Sudul" pe Ziare.com

#test nuclear Coreea de Nord , #Stiri International