Coreea de Nord avertizeaza ca ar putea efectua un nou test nucelar "in orice moment"

Luni, 01 Mai 2017, ora 15:02
1985 citiri

Fortele nord-coreene vor efectua un nou test nuclear "in orice moment si in orice loc" decis de regimul de la Phenian, a anuntat un oficial nord-coreean, care a mai avertizat ca regimul este "pregatit sa raspunda la orice optiune aleasa de SUA".

"Masurile planuite pentru consolidarea fortelor nucleare vor fi luate in mod consecutiv si succesiv in orice moment si orice loc decis de conducerea suprema a tarii", a declarat un purtator de cuvant al Ministerului de Externe de la Phenian, folosind numele oficial al statului stalinist, Republica Democratica Coreea, relateaza France 24.

Regimul de la Phenian a efectuat cinci teste nucleare in ultimii unsprezece ani si exista indicii solide ca ar putea in curand dezvolta o racheta capabila sa fie echipata cu un focos nuclear care sa ajunga pana in Statele Unite.

La mijlocul lunii aprilie, Institutul SUA-Coreea din cadrul Universitatii Johns Hopkins a anuntat ca regimul nord-coreean se pregateste sa efectueze un nou test nuclear la baza de la Punggye-ri, dupa ce analiza mai multor imagini din satelit a indicat o intensificare a activitatii in incinta poligonului de teste nucleare.

Un nou test nuclear ar putea atrage riposta militara a Administratiei Donald Trump, iar un atac american asupra Coreei de Nord risca sa genereze replici in Coreea de Sud si in Japonia, provocand un conflict regional de amploare.

Referindu-se la testele balistice si nucleare si la amenintarile regimului stalinist din Coreea de Nord, condus de Kim Jong-Un, presedintele american Donald Trump a sugerat anterior o actiune militara unilaterala a Statelor Unite.

Trump nu exclude actiunea militara in Coreea de Nord: E un joc de sah, vom vedeaCoreea de Nord a testat inca o racheta. Trump a reactionat imediat: Rau!Donald Trump: Este posibil sa ajungem la un conflict mare-mare cu Coreea de Nord. Absolut!Armata chineza e mobilizata la granita cu Coreea de Nord si e in alertaCoreea de Nord ameninta din nou SUA: Vor fi sterse de pe fata Pamantului ...citeste mai departe despre "Coreea de Nord avertizeaza ca ar putea efectua un nou test nucelar "in orice moment"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Coreea Nord test nuclear, #conflict Coreea SUA , #Stiri International