Coreea de Nord acuza SUA: Au generat o grava criza, aducand arme nucleare in Peninsula Coreea

Luni, 13 Noiembrie 2017, ora 22:04
803 citiri

Regimul din Coreea de Nord, condus de Kim Jong-Un, a semnalat Natiunilor Unite ca Administratia Donald Trump a generat "cea mai grava criza" prin exercitii militare in cursul carora au adus armament nuclear in Peninsula Coreea.

Ja Song Nam, ambasadorul Coreei de Nord, i-a trimis luni o scrisoare secretarului general ONU, Antonio Guterres.

"S-a ajuns la cea mai grava criza. Statele Unite au un comportament agresiv haotic, organizand exercitii militare si aducand arme nucleare in zona Peninsulei Coreea", sustine ambasadorul nord-coreean la ONU, potrivit site-ului agentiei Reuters.

Washingtonul este vinovat pentru escaladarea tensiunilor, a adaugat Ja Song Nam, acuzand Consiliul de Securitate ONU ca ignora "manevrele tipice unui conflict nuclear organizate de Statele Unite", "care risca provocarea unei catastrofe pentru omenire".

Diplomatul nord-coreean i-a cerut lui Antonio Guterres sa aduca in atentia Consilului de Securitate ONU "pericolul reprezentat de exercitiile atomice americane", care constituie "amenintari clare la adresa pacii internationale si securitatii".

Tensiunile intre Statele Unite si Coreea de Nord s-au amplificat dupa o serie de teste balistice si nucleare nord-coreene si a unor exercitii militare efectuate de SUA, Coreea de Sud si Japonia.

Atat regimul Kim Jong-Un, cat si presedintele SUA, Donald Trump, s-au amenintat reciproc cu distrugerea. "In Coreea de Nord exista un regim depravat, o banda de criminali. Daca acest om al rachetelor, Kim Jong-Un, se va angaja in misiunea sinucigasa de a ameninta SUA, vom distruge total Coreea de Nord", a afirmat Donald Trump in discursul rostit la Adunarea Generala ONU.

Mesajul lui Trump de la Seul: Coreea de Nord e un iad, pe care nimeni nu-l merita. Nu ne puneti la incercare! (Video)Trump cere in Vietnam presiune pe Coreea de Nord: Viitorul nu poate fi luat ostatic de fantasmele unui dictatorCoreea de Nord: Trump a cersit razboiul nuclear in timpul turneului sau din AsiaDonald Trump spune ca amenintarea nord-coreeana e mai importanta decat ingerintele Rusiei in alegeri ...citeste mai departe despre "Coreea de Nord acuza SUA: Au generat o grava criza, aducand arme nucleare in Peninsula Coreea" pe Ziare.com

#Coreea Nord SUA tensiuni , #Stiri International