Coreea de Nord a testat cu succes bomba cu hidrogen. Americanii si japonezii, in alerta

Miercuri, 06 Ianuarie 2016, ora 08:09
998 citiri
Coreea de Nord a testat cu succes bomba cu hidrogen. Americanii si japonezii, in alerta
Foto: Twitter/@AbeShinzo

Prim-ministrul japonez Shinzo Abe a calificat, miercuri, testul de bomba cu hidrogen realizat de Coreea de Nord o "provocare grava" in fata eforturilor mondiale de neproliferare nucleara si o "amenintare serioasa" impotriva Japoniei.

"Condamn ferm" acest test, a declarat Abe presei. "Testul nuclear efectuat de Coreea de Nord este o amenintare serioasa la adresa securitatii tarii noastre, iar noi nu il putem tolera", a adaugat el, spunand ca vede in acest test "o provocare grava in fata eforturilor internationale de neproliferare", informeaza Reuters si AFP.

Coreea de Nord nu va renunta

La randul ei, Coreea de Nord a declarat, miercuri, ca va continua sa-si consolideze programul nuclear in scopul de a se proteja impotriva politicilor ostile ale Statelor Unite.

Intr-un comunicat dupa efectuarea celui de-al patrulea test nuclear, agentia de presa de stat din Coreea de Nord a sustinut ca Phenianul nu va renunta la programul sau nuclear atat timp cat Statele Unite isi mentin ...citeste mai departe despre "Coreea de Nord a testat cu succes bomba cu hidrogen. Americanii si japonezii, in alerta" pe Ziare.com

#Coreea Nord test bomba hidrogen, #Coreea Nord test nuclear SUA Japonia , #Stiri International