Coreea de Nord a repornit un reactor care produce plutoniu pentru arme nucleare

Sambata, 28 Ianuarie 2017, ora 12:23
5833 citiri

Imagini recente din satelit arata ca regimul nord-coreean a repornit un reactor nuclear la complexul sau nuclear de la Yongbyon, a anuntat vineri un think-tank american.

38 North, un program al Institutului SUA-Coreea, a afirmat ca imaginile din 22 ianuarie in care se pot vedea vapori proveniti de la un sistem de racire al reactorului indica faptul ca reactorul nuclear a fost repornit, relateaza sambata DPA.

Cu toate ca reactorul are o putere de numai cinci megawati, el este utilizat pentru a produce plutoniu destinat programului de arme nucleare al Coreei de Nord.

Tensiunile s-au intensificat in regiune anul trecut, dupa ce Phenianul a efectuat doua teste nucleare si a lansat peste 20 de rachete balistice.

Presa sud-coreeana, citand surse militare, a relatat saptamana trecuta ca Phenianul s-ar putea pregati pentru lansarea a doua rachete balistice intercontinentale (ICBM). In discursul sau de Anul Nou, liderul nord-coreean Kim Jong Un a afirmat ca tara sa a ajuns la etapele finale de dezvoltare a ICBM.

Anuntul lui Kim Jong UN care da fiori: Suntem aproape de testarea unei rachete balistice intercontinentale ...citeste mai departe despre "Coreea de Nord a repornit un reactor care produce plutoniu pentru arme nucleare" pe Ziare.com

#Coreea Nord reactor nuclear , #Stiri International