Coreea de Nord ar fi furat 80 de milioane de dolari, din atacurile cibernetice asupra monedelor virtuale

Sambata, 16 Decembrie 2017, ora 07:56
961 citiri
Coreea de Nord ar fi furat 80 de milioane de dolari, din atacurile cibernetice asupra monedelor virtuale
Foto: Arhiva Pixabay

Autoritatile de la Seul sustin ca in ultimul an hackerii de la Phenian au interprins mai multe atacuri cibernetice care au vizat tranzactii cu monede virtuale.

Au reusit astfel sa fure peste 80 milioane de dolari, dar si informatii personale din 36.000 de conturi Bitthumb, una din cele mai active platforme de tranzactii cu criptomonede din lume, relateaza Reuters.

In schimbul stergerii datelor furate, hackerii au cerut plata a 5,5 milioane de dolari de la Bitthumb. Hackerii au vizat si platforme precum Yapizon, actualmente Youbit, si Coinis, relateaza cotidianul Chosun Ilbo, citand Serviciul National de Informatii de la Seul.

Hackerii au trimis emailurile cu adrese de internet din Coreea de Nord care contineau un program de tip malware folosit anterior in atacul informatic ce a vizat banca centrala din Bangladesh, in anul 2016, mai informeaza presa de la Seul. ...citeste mai departe despre "Coreea de Nord ar fi furat 80 de milioane de dolari, din atacurile cibernetice asupra monedelor virtuale" pe Ziare.com

#Coreea de Nord atac cibernetic , #Stiri International