Copiii din taberele de refugiati din Grecia, abuzati sexual: Nu poti merge nici pana la baie de frica violatorilor

Duminica, 14 August 2016, ora 16:38
1082 citiri
Copiii din taberele de refugiati din Grecia, abuzati sexual: Nu poti merge nici pana la baie de frica violatorilor
Foto: Arhiva/Ziare.com/Anca Magurean

Copiii aflati in taberele de refugiati din Europa sunt agresati sexual, avertizeaza organizatiile si grupurile care lupta pentru apararea drepturilor omului.

Astfel de situatii s-au inregistrat mai ales in Grecia (tara in care numarul refugiatilor se ridica la 57.000), unde cei abuzati au si mai putin de sapte ani, arata The Guardian. Adesea, in anumite tabere, copiii si femeile nici nu mai parasesc corturile dupa lasarea serii, de frica.

Intr-o astfel de tabara, aproape de Salonic, situatia este chiar disperata, cei mai vulnerabili dintre refugiati refuzand sa mearga si la baie dupa lasarea noptii.

In zona au fost construite mai multe adaposturi, dupa ce tabara de la Idomeni, de langa granita cu Macedonia, a fost inchisa in luna mai.

Potrivit unui voluntar care lucreaza in tabara Softex, ridicata intr-o fosta fabrica de hartie igienica, aici sunt circa 1.400 de refugiati din Siria (60% din total). Dintre acestia, 170 sunt copii. Multe dintre tinerele fete au fost atacate, ...citeste mai departe despre "Copiii din taberele de refugiati din Grecia, abuzati sexual: Nu poti merge nici pana la baie de frica violatorilor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#copii abuzati sexual tabere refugiati, #abuzuri sexuale tabere refugiati Grecia, #copii violati tabere refugiati, #femei viol tabere refugiati , #Stiri International