Controversa si scandal diplomatic Turcia - Austria din cauza schimbarii unei legi privind sexul cu minori

Duminica, 14 August 2016, ora 20:23
1124 citiri
Controversa si scandal diplomatic Turcia - Austria din cauza schimbarii unei legi privind sexul cu minori
Foto: krone.at

Insarcinatul cu afaceri al ambasadei Austriei la Ankara a fost convocat sambata seara la Ministerul de Externe turc din cauza unui "incident" survenit pe aeroportul din Viena, informeaza duminica AFP, care citeaza o sursa diplomatica turca.

Turcia a protestat fata de un mesaj de informare care rula pe ecranele din aeroportul din Viena in care se spune ca "Turcia autorizeaza relatiile sexuale cu copiii sub 15 ani".

"Protestul nostru a fost transmis partii austriece. Acest anunt afecteaza imaginea Turciei si este fals", a declarat sursa diplomatica turca, sub rezerva anonimatului.

Pe ecranele din aeroportul din Viena sunt difuzate titluri din ziarele austriece, iar cel incriminat apartinea cotidianului Kronen Zeitung. Acesta a fost indepartat de catre autoritatile aeroportuare dupa demersurile facute de catre Turcia, a indicat agentia de presa Dogan.

Nu este primul incident de acest fel. La 3 august, acelasi ziar publica un mesaj care se derula pe unul ...citeste mai departe despre "Controversa si scandal diplomatic Turcia - Austria din cauza schimbarii unei legi privind sexul cu minori" pe Ziare.com

#Turcia sex minori, #Turcia abuz sexual , #Stiri International