Contre pe Twitter intre diplomatii rusi si americani: De ce va bagati? Europenii pot sa vorbeasca si singuri

Sambata, 03 Martie 2018, ora 16:40
1365 citiri
Contre pe Twitter intre diplomatii rusi si americani: De ce va bagati? Europenii pot sa vorbeasca si singuri
Foto: Twitter

Cand diplomatia de nivel inalt se muta pe Twitter, replicile ajung sa fie extrem de taioase, iar schimburile de argumente mai mult sau mai putin diplomatice se transforma in spectacol public.

Un astfel de schimb diplomatic de "amabilitati" pe Twitter a avut loc sambata intre Ministerul de externe din Rusia si Departamentul de stat al SUA, pe tema livrarilor de gaze rusesti prin si catre Ucraina.

"Aprovizionarea cu gaze naturale nu trebuie transformata sub nicio forma intr-o arma politica. Asteptam ca Gazprom sa furnizeze gaze Ucrainei, in conformitate cu decizia Curtii de Arbitraj din Stockholm. Rusia trebuie sa demonstreze ca este un furnizor de gaze naturale de incredere", a transmis pe Twitter Heather Nauert, purtator de cuvant al Departamentului de stat american.

Replica rusilor nu a intarziat sa apara, tot pe Twitter, de pe contul oficial al institutiei.

"De ce va bagati? Mai mult ca sigur, europenii pot sa vorbeasca si singuri. Rusia furnizeaza gaze Europei de vest (Germania) din anii '70. Mai mult, in luna ianuarie, un vas care transporta gaze naturale lichefiate a andocat in Boston, Statele Unite", au transmis oficialii rusi.

Citeste mai departe despre "Contre pe Twitter intre diplomatii rusi si americani: De ce va bagati? Europenii pot sa vorbeasca si singuri" pe Ziare.com.

#Gazprom gaze Ucraina, #scandal gaze Ucraina, #scandal diplomatic Twitter , #Stiri International