Consiliul Europei cere ancheta in Romania dupa marturisirile lui Iliescu despre inchisoarea CIA

Sambata, 25 Aprilie 2015, ora 11:41
1178 citiri
Consiliul Europei cere ancheta in Romania dupa marturisirile lui Iliescu despre inchisoarea CIA
Foto: Consiliul Europei

Presedintele Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Anne Brasseur, saluta afirmatia fostului presedinte Ion Iliescu privind prezenta unui centru CIA in Romania si cere autoritatilor romane sa efectueze o investigatie serioasa.

"Intr-un interviu recent pentru Der Spiegel, fostul presedinte roman Ion Iliescu a recunoscut ca stia despre un centru CIA in Romania, desi neaga ca stia ce se intampla acolo", a afirmat Anne Brasseur, presedintele APCE, potrivit unui comunicat publicat vineri seara pe site-ul organizatiei.

In urma marturisirii lui Iliescu, procurorii romani trebuie sa efectueze o investigatie serioasa asupra faptelor si sa-i traga la raspundere pe cei care au comis infractiuni in acest context, precizeaza comunicatul.

"In 2006 si 2007, raportorul Adunarii privind zborurile si inchisorile secrete ale CIA Dick Marty a acuzat Romania, alaturi de Polonia, ca a gazduit centre secrete de detentie folosite pentru torturarea suspectilor in cadrul asa-zisului razboi ...citeste mai departe despre "Consiliul Europei cere ancheta in Romania dupa marturisirile lui Iliescu despre inchisoarea CIA" pe Ziare.com

#Iliescu inchisoare CIA Romania , #Stiri International