Consiliul de Securitate al ONU adopta noi sanctiuni impotriva Coreei de Nord: Exporturi de 1 miliard de dolari sunt interzise

Sambata, 05 August 2017, ora 22:39
1071 citiri

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat sambata Rezolutia 2371, prin care se impun noi sanctiuni Coreei de Nord, informeaza agentia Yonhap.

Organizatia Natiunilor Unite intentioneaza sa reduca cu o treime veniturile din exporturi ale regimului comunist de la Phenian, care se ridica in prezent la aproximativ trei miliarde de dolari anual, ca reactie la recentele teste nord-coreene cu rachete balistice intercontinentale.

A fost interzis total exportul de carbune, cea mai importanta marfa de export a Coreei de Nord, precum si de fier, minereu de fier, fructe de mare, plumb si minereu de plumb. In total, este vorba de exporturi in valoare de 1 miliard de dolari.

De asemenea, toate investitiile straine in Coreea de Nord au fost oprite, iar angajarea muncitorilor nord-coreeni peste hotare a fost interzisa.

Decizia Consiliului a fost unanima, dupa luni de negocieri intre Statele Unite si China, principalul partener international al Coreei de Nord.

UNSC just unanimously adopted US-drafted resolution imposing strongest sanctions ever in response to a North Korean ballistic missile test pic.twitter.com/YvU8JJrSL3- US Mission to the UN (@USUN) August 5, 2017 ...citeste mai departe despre "Consiliul de Securitate al ONU adopta noi sanctiuni impotriva Coreei de Nord: Exporturi de 1 miliard de dolari sunt interzise" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sanctiuni Coreea Nord , #Stiri International