Consiliul de Securitate al ONU a adoptat noi sanctiuni impotriva Coreei de Nord

Marti, 12 Septembrie 2017, ora 08:27
1018 citiri
Consiliul de Securitate al ONU a adoptat noi sanctiuni impotriva Coreei de Nord
Foto: Arhiva Facebook/U.N. Security Council

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat, marti, in unanimitate rezolutia inaintata de Statele Unite care prevede impunerea de noi sanctiuni impotriva Coreei de Nord, la o saptamana dupa ce regimul de la Phenian a efectuat cel de al saselea test nuclear.

Noul pachet de sanctiuni a fost votat de toti cei 15 membri ai Consiliului de Securitate, dupa ce Statele Unite au eliminat cateva masuri dure pe care le anuntasera saptamana trecuta, inclusiv cea privind embargoul complet pentru petrol. Este cea de a noua rezolutie adoptata unanim de membrii Consiliului de Securitate de la dezvoltarea programelor balistice si nucleare nord-coreene.

Rezolutia urmareste realizarea catorva obiective majore: reducerea importurilor nord-coreene de petrol, interzicerea exporturilor de textile, precum si oprirea colaborarii altor state cu regimul de la Phenian. Materialele textile au fost al doilea cel mai mare produs de export al nord-coreenilor in 2016, iar aproximativ 80% din exporturile de textile ajungeau in China.

Rezolutia mentine embargoul asupra gazelor naturale, insa, cu toate ca Washingtonul isi dorea un embargou total si asupra petrolului, vanzarile de petrol vor fi limitate la 500.000 de barili pana la sfarsitul acestui an.

Acest set de sanctiuni vine dupa ce regimul de la Phenian a anuntat ca a testat cu succes o bomba cu hidrogen si dupa ce a amenintat in mai multe randuri Statele Unite.

Coreea de Nord a avertizat ca va provoca "cea mai mare durere si suferinta" Statelor Unite, daca Washingtonul va persista in incercarea de a impune sanctiuni mai severe asupra Phenianului dupa cel de al saselea test nuclear nord-coreean.

Coreea de Nord ameninta Washingtonul cu "cea mai mare suferinta din istorie"Senator american: Coreea de Nord trebuie sa stie ca pretul pentru agresiune este extinctiaCum ocoleste Coreea de Nord sanctiunile care i se impun - raportSeful NATO cere un raspuns global la "comportamentul nesabuit al Coreei de Nord"Ce se intampla daca Kim Jong Un ataca? Cinci lucruri de stiut despre Coreea de Nord ...citeste mai departe despre "Consiliul de Securitate al ONU a adoptat noi sanctiuni impotriva Coreei de Nord" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ONU Consiliu Securitate sanctiuni Coreea Nord , #Stiri International