Consilier prezidential: Se incearca rescrierea regulilor in regiunea Marii Negre

Duminica, 08 Iunie 2014, ora 09:17
1237 citiri
Consilier prezidential: Se incearca rescrierea regulilor in regiunea Marii Negre
Foto: animv.ro

Situatia din Ucraina genereaza foarte multa preocupare si ingrijorare nu doar in tarile din regiunea Marii Negre, existand o tendinta de "rescriere a regulilor" si de "renegociere a principiilor" care au stat la baza relatiilor noastre internationale in ultimii 25 de ani, afirma Iulian Fota.

In contextul tensiunilor din zona, la Bucuresti a avut loc saptamana aceasta prima editie a programului "Securitate in regiunea Marii Negre. Provocari comune, viitor sustenabil", organizat de Academia Nationala de Informatii "Mihai Viteazul" in parteneriat cu Harvard University si cu participarea Universitatii Nationale de Informatii din Statele Unite.

Iulian Fota, consilierul prezidential pe probleme de securitate nationala, a explicat pentru Ziare.com importanta acestui eveniment.

"Este prima editie in organizarea Romaniei. Programul este mai vechi, fiind inceput inca de la mijlocul anilor '90 de catre Universitatea Harvard. Initial, programul a fost destinat Ucrainei, iar ulterior, ...citeste mai departe despre "Consilier prezidential: Se incearca rescrierea regulilor in regiunea Marii Negre" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Iulian Fota program Harvard, #securitate Marea Neagra Harvard, #Rusia Ucraina granite Romania , #Stiri International