Consilier la Cotroceni, despre atuul Romaniei in Siria si punctul de sprijin al Rusiei in regiune

Miercuri, 23 Septembrie 2015, ora 10:26
865 citiri
Consilier la Cotroceni, despre atuul Romaniei in Siria si punctul de sprijin al Rusiei in regiune
Foto: captura YouTube / Institute for Cultural Diplomacy

Consilierul prezidential pentru politica externa Lazar Comanescu afirma ca, pentru neutralizarea Statului Islamic, este nevoie de taierea resurselor de care dispune. Totodata, Romania trebuie sa-si valorifice atuul ca inca mai are ambasada la Damasc.

Intr-un interviu acordat pentru Romania Libera, Lazar Comanescu a fost intrebat ce ar trebui facut pentru neutralizarea Statului Islamic.

"Nu sunt convins ca o interventie militara in teren ar da rezultatele scontate. Mai degraba trebuie vazut cum si de unde au resurse aceste organizatii teroriste (...) pentru ca vedem ca dispun, spre exemplu, de echipamente, tehnici si mijloace care nu sunt deloc ieftine. In primul rand, ar trebui identificate sursele", a declarat acesta in interviul citat, precizand ca "nu e simplu" de aflat care sunt sursele.

Are Europa vreo sansa in criza refugiatilor? Assad sau Statul Islamic? Interviu

In acelasi timp, trebuie fructificat faptul ca Romania este "singurul stat vestic" care are inca ambasada ...citeste mai departe despre "Consilier la Cotroceni, despre atuul Romaniei in Siria si punctul de sprijin al Rusiei in regiune" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Lazar Comanescu stat islamic, #Lazar Comanescu Rusia baza Siria , #Stiri International