Congresul SUA va ancheta oferta lui Trump de a organiza summit-ul G7 intr-unul din cluburile sale de golf

Joi, 29 August 2019, ora 08:17
859 citiri
Congresul SUA va ancheta oferta lui Trump de a organiza summit-ul G7 intr-unul din cluburile sale de golf
Foto: Arhiva Facebook/ Donald J Trump

SUA: Congresul va ancheta oferta lui Trump de a organiza summitul G7 intr-unul din cluburile sale de golf

Democratii americani au anuntat, miercuri, deschiderea unei anchete parlamentare asupra propunerii lui Donald Trump de a organiza urmatorul summit al G7 intr-unul din cluburile sale de golf din Florida, pe care o considera "ingrijoratoare".

"Interesele financiare personale ale presedintelui conditioneaza clar deciziile guvernului american", a denuntat intr-un comunicat Jerry Nadler, care prezideaza Comisia juridica a Camerei Reprezentantilor controlate de opozitia democrata, noteaza AFP.

"Eforturile pentru a selectiona 'Trump National Doral golf club' ca loc de desfasurare a celui de-al 46-lea summit al G7 nu reprezinta decat ultimul episod dintr-un serial ingrijorator de coruptie si conflict de interese", a continuat el, reamintind ca prin Constitutia americana se impune "separarea intereselor private ale presedintelui Trump si mandatul sau oficial".

Comisia, care ancheteaza deja afacerile presedintelui si suspiciunile de obstructionare a justitiei care il vizeaza, isi va extinde actiunea pentru a include acest nou capitol si a convoca martori si documente de la Casa Alba, a precizat Jerry Nadler.

Exprimandu-se in ultima zi a summit-ului G7 de la Biarritz, in sud-vestul Frantei, presedintele american, a carui tara va organiza urmatorul G7, a laudat luni avantajele clubului sau Doral, din apropiere de Miami, pentru a gazdui evenimentul.

"E un loc grozav. Are o suprafata uriasa, multe sute de acri. Deci, putem sa ne ocupam de orice se intampla", iar hotelul "este aranjat cel mai bine", a declarat presei magnatul imobiliar devenit presedinte.

Ulterior, el a sustinut ca nu ar obtine niciun profit daca summit-ul ar avea loc in complexul respectiv. "Oamenii mei au vrut asta. Din punctul meu de vedere, nu voi castiga niciun ban", a declarat el presei.

Washington Post a informat in iunie ca hotelul respectiv merge "mult mai putin bine" decat concurentii sai.

Trump, originar din New York, detine si foloseste des si complexul de lux Mar-a-Lago din Palm Beach, la nord de Miami. ...citeste mai departe despre "Congresul SUA va ancheta oferta lui Trump de a organiza summit-ul G7 intr-unul din cluburile sale de golf" pe Ziare.com

#Trump summit g7 club golf, #congres ancheta Trump summit g7 , #Stiri International