Congresul SUA a deschis anchete care ii vizeaza pe Barack Obama si Hillary Clinton

Miercuri, 25 Octombrie 2017, ora 09:33
1091 citiri
Congresul SUA a deschis anchete care ii vizeaza pe Barack Obama si Hillary Clinton
Foto: Congresul SUA

Congresmenii republicani din Camera Reprezentantilor au deschis anchete in legatura cu aprobarea data de Administratia Obama pentru preluarea unui grup minier de catre o companie rusa si decizia FBI de a nu o inculpa pe Hillary Clinton pentru folosirea unui server privat de mailuri.

O comisie de ancheta urmeaza sa analizeze decizia Administratiei Obama de a aproba preluarea grupului minier canadian Uranium One de o companie de stat din Rusia, informeaza BBC News.

Grupul Uranium One, care detinea o cincime de rezervele de uraniu din SUA, a fost preluat in urma cu sapte ani de compania rusa Rosatom.

Departamentul american de Stat, condus la data respectiva de Hillary Clinton, a contribuit la autorizarea acordului de preluare.

Saptamana trecuta, cotidianul The Hill a relatat ca, in perioada vanzarii, FBI ancheta presupuse tentative ale Moscovei de a obtine influenta in industria nucleara din SUA cu ajutorul mitei si santajului.

Mai mult, publicatiile The Hill si New York Times au dezvaluit ca oficiali rusi si presedintele grupului Uranium One ar fi donat mai multe milioane de dolari fundatiei caritabile a familiei Clinton.

Concomitent, republicanii au demarat o ancheta cu privire la investigatia FBI in legatura cu folosirea unui server privat de mailuri de catre Hillary Clinton in timpul perioadei cat aceasta s-a aflat in fruntea Departamentului de Stat.

Congresmenii au declarat ca doresc sa stie de ce James Comey, fostul director FBI, a ales sa divulge existenta unei investigatii ce o viza pe candidata democrata la presedintia SUA, insa nu si pe cea privind presupusele legaturi intre consilieri ai lui Donald Trump si Rusia.

Chestiunile anchetate acum de Camera Reprezentantilor sunt doua subiecte favorite ale presedintelui Donald Trump.

"Acordul privind uraniul cu Rusia, cu ajutorul lui (Hillary) Clinton si cunostinta Administratiei Obama, este cea mai mare poveste pe care Presa Falsa nu vrea sa o urmareasca", a scris, saptamana trecuta, pe Twitter, presedintele american.

Pe de alta parte, congresmenii democrati ii acuza pe republicani ca incearca sa distraga atentia de la inabilitatea republicanilor de a supraveghea actiunile Administratiei Trump.

Intr-un interviu recent pentru postul C-SPAN, Hillary Clinton a declarat ca acuzatiile privind Uranium One sunt niste "tampenii". ...citeste mai departe despre "Congresul SUA a deschis anchete care ii vizeaza pe Barack Obama si Hillary Clinton" pe Ziare.com

#Obama ancheta congres SUA uraniu Rusia, #Clinton ancheta mailuri FBI Congres , #Stiri International