Congres al pastorilor in Polonia: Urmasii ciobanilor valahi vor sa faca din Carpati un brand

Duminica, 26 Aprilie 2015, ora 10:14
1132 citiri
Congres al pastorilor in Polonia: Urmasii ciobanilor valahi vor sa faca din Carpati un brand
Foto: Informatorium Karpackie

Pastorii gorali sau valahi, urmasi ai ciobanilor din Valahia care s-au raspandit in intregul arc carpatic, vor sa transforme Muntii Carpati intr-un brand asemanator Alpilor, printr-o mai buna cooperare a pastorilor din toate tarile prin care trece acest lant muntos, inclusiv din Romania.

Un pas important in acest demers l-a reprezentat prima editie a Congresului Carpatilor, organizata sambata si duminica in localitatea poloneza Ludzmierz.

Au participat sute de pastori din Polonia, Cehia si Slovacia si, cu statut de invitat special, o importanta delegatie de peste 50 de persoane din Romania, din regiunile Transilvania si Bucovina, respectiv din judetele Salaj, Cluj, Maramures si Suceava.

"Evenimentul la care participam in aceste zile vrea sa-i pregateasca pe ciobanii din intreaga Polonie sa inceapa sa lucreze impreuna, iar pe voi, romanii, v-am invitat ca observatori, pentru a vedea cum cooperam in regiunea noastra si pentru a arata ca acest gen de cooperare poate exista intre ...citeste mai departe despre "Congres al pastorilor in Polonia: Urmasii ciobanilor valahi vor sa faca din Carpati un brand" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ciobani valahi Polonia, #congres ciobani Polonia, #brand Carpati Alpi , #Stiri International