Conflictul diplomatic escaladeaza: Olanda expulzeaza un ministru turc

Duminica, 12 Martie 2017, ora 07:31
1032 citiri
Conflictul diplomatic escaladeaza: Olanda expulzeaza un ministru turc

Autoritatile olandeze au expulzat-o sambata noaptea pe Betul Sayan Kaya (foto), ministrul turc pentru probleme sociale si familie, inapoi in Germania, a anuntat la primele ore ale zilei de duminica primarul orasului Rotterdam, citat de Reuters.

In fata consulatului Turciei din Rotterdam, politia calare a dispersat cateva sute de manifestanti care cereau sa o vada pe Sayan Kaya. Aceasta a fost impiedicata sa li se adreseze.

Ministrul, impreuna cu mai multi membri ai familiei, intrase in Olanda la bordul unui autoturism.

Turcii nu se lasa si trimit un ministru in Olanda cu masina, daca nu s-a putut cu avionul

Ea intentiona sa participe duminica la un miting al turcilor din Olanda, pentru a promova modificarile constitutionale supuse unui referendum in data de 16 aprilie. Cetatenii turci, inclusiv cei de peste hotare, sunt chemati sa voteze puteri sporite pentru presedintele Turciei.

Olanda i-a interzis vineri aterizarea ministrului turc de externe, Mevlut Cavusoglu, pentru participarea la evenimentul electoral din Rotterdam.

Olanda nu-l primeste in tara pe ministrul turc de Externe. Erdogan reactioneaza violent: Mai aterizati voi in Turcia?

Cu cateva zile inainte, acesta fusese impiedicat sa participe la o intalnire cu conationalii sai la Hamburg, in Germania, iar ulterior a renuntat si la participarea la un miting la Zurich, in Elvetia.

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a criticat in termeni duri atat Germania, cat si Olanda pentru interdictiile impuse sefului diplomatiei de la Ankara.

Ministrul turc de Externe ii face campanie lui Erdogan in Franta, dupa ce n-a fost primit in Olanda ...citeste mai departe despre "Conflictul diplomatic escaladeaza: Olanda expulzeaza un ministru turc" pe Ziare.com

#conflict diplomatic olanda turcia, #ministru turc expulzat Olanda , #Stiri International